Image
Novinky
Novinky O nás Naši Basenji Vrhy Štěňata Zdr. testy Šampioni Fotogalerie Fotogalerie II O basenji Standard Odkazy Kontakt   English  
 
Archiv novinek
2007
 
 
22.12.2008
Abanda dnes slaví své 5. narozeniny a Abandina štěňátka z "B" vrhu 1. narozeniny. Gratulujeme!
Přejeme všem krásné vánoce a šťastný nový rok.
 
21.12.2008
Dnes se Abilisi narodila štěňátka - 1 bri fena & 1 bri pes & 1 r/w pes. Maminka i štěňátka jsou v pořádku. Fenka i červený pejsek hledají své páníčky. Více si o tomto spojení můžete přečíst zde.
 
13.12.2008
Dnes se Orly zúčastnila letošní poslední výstavy, která se konala v belgickém Genku. Orly vyhrála třídu mladých a dostala V1, CAJC, J-BOS.
 
9.12.2008
Dnes se v ch. st. Rouqe-Queue narodila Afryea Camarado štěňátka 2+2 všichni v barvě červené. Afryea je dcerou našho Dona.
Dnes náš "A" vrh slaví 3. narozeniny. Gratulujeme!
 
5.-6.12.2008
Dvoudenního výstavního maratonu v rakouském Welsu se zúčastnili Bujumbura a Maty, Abanda z důvodu háraní zůstala doma, ač byla prihlášená po oba dva dny. První den Bujumbura dostala V3 a druhý den V2. Maty první den dostal V1, CAJC a druhý den V1, CAJC, BOB! Moc gratulujeme!
Don dnes oslavil své 13té narozeniny. Přejeme mu hodně zdraví.
 
16.11.2008
Dnes se konala mezinárodní výstava v Praze, které se zúčastnili Abilisi - V2, res. CAC; Bujumbura - V2 (ze 6ti); Bororo - V2; Maty - V1, CAJC; Kotten - V1, CAC, res. CACIB.
Dnes byla na výstavě také Bwindi v Genově, kde získala V2. Všem moc děkuji za účast a k dosaženým výsledkům gratuluji.
 
15.11.2008
Dnes se Orly zúčastnila další výstavy a to v belgickém Kortrijku, kde dostala výbornou 2.
 
8.11.2008
Dnes byla Bwindi na své další výstavě kde získala prvního BOBa a později byla i v páté FCI skupině na krásném třetím místě. Moc gratulujeme!
 
2.11.2008
Bwindi se dnes zúčastnil MVP Varese, Itálie odkud si odvezla prvního J-CACe. Moc gratulujeme!
 
1.11.2008
Kotten se dnes zúčastnil MVP Trenčín odkud si odvezl prvního slovenského CACe a res. CACIBa (použitelný).
 
13.10.2008
Ch. st. Devil Bohemia plánuje štěňátka s Abilisi Zulu Asthenia. Tatínkem by měl být Gusto Ekibondo.
 
12.10.2008
Dnes Orly v Charleroi dostala výbornou ve třídě mladých.
 
4-5.10.2008
V sobotu se konala Evropská výstava psů v Budapešti. O organizaci, počasí a ostatních věcech se raději zmiňovat nebudu ... musela bych se rozčílit ... Zde jsou výsledky: Greasy - výborný, Abanda - výborná 4, Bujumbura - výborná 4, Bwindi - výborná, Maty - výborný 2 (z pěti). BOBa dostala česká Hanička - EW-J-08 Hannah Ekibondo od paní Miklišové. Gratulujeme!
Odpoledne se konala klubová výstava maďarského chrtího klubu do kterého patří i basenji. Greasy - výborný 3, Bujumbura - výborná 2, Abanda - V2, res. CAC. V neděli se konala speciálné výstava, Greasy - výborný, Bujumbura - velmi dobrá, Abanda - výborná 3.
Ale to není všechno :) Lucie tu převzala náš nový import ze švédské stanice Zahleka, chovatel: Linda Carlson. Zahleka King of Kongo alias Kotten bude bydlet ve Valmezu u Miklišů. Tímto Lindě moc děkujeme za projevenou důvěru, moc si toho vážíme. Lindo DÍKY !!!
 
28.9.2008
V neděli se konala mezinárodka v Č. Budějovicích. Bujumbura tu zazářila :) a domů si odvezla prvního CAJCe a BOBa!!!
 
27.9.2008
Dnes Mirek s Pavlínou vyrazili do rakouského Tullnu. Bujumbura byla poprvé přihlášená do třídy mladých. Ač se Bujumbura výtečně předvedla a šlapala jako hodinky, dostala jen VD2. Prý má moc úzký čenich. Abanda ve třídě šampionů dostala V2, res. CACA.
 
21.9.2008
Dostali jsme bezva zprávu z Itálie. Bwindi byla na své první oficiální výstavě, kde dostala VN1 a později byla BIS junior! Mooc gratulujeme Michele a Gianpierovi.
 
6.9.2008
Dnes se Apoge a Bororo zúčastnili krajské výstavy v Kralových Varech. Oba se moc líbili panu rozhodčímu. Apoge dostal V1, krajský vítěz a Bororo VN1. Oba kluci se pak v odpoledních soutěžích dostali do užích výběrů. Gratulujeme!
 
31.8.2008
Tentokrát se konala mezinárodka v Mladé Boleslavi - Abilisi zde vyhrála svého prvního CACIBa, Bujumbura byla opět VN1 tentokrát ze 6! Své první výsavy se tu také zúčastnili Bakwele - VN a Buburu - VN1.
Super zpráva přišla z německého Sivernichu, kde se konala klubová výstava německého basenji klubu BKD. Orly tam dostala VN1, BOB-puppy, BISS-puppy! (z celkových 8 štěňat).
 
16.8.2008
V Černčíně u Bučovic se uskutečnila Speciální výstava - Bujumbura byla VN1 z pěti! Což je moc pěkný výsledek. Maty byl VN1 ze tří! S výsledkem jsme byli samozřejmě moc spokojeni :) Druhý den Maty v Bratislavě opět dostal VN1.
 
20.7.2008
Dnes Orly v Liege dostala VN1, BOS-puppy.
 
11.7.2008
Fanconi výsledky jsou zde! Abilisi Zulu je pravděpodobně přenašeč, Amonke Zalareti je pravděpodobně postižená :( a Orly je také pravděpodobně přenašeč.
 
21.6.2008
Dnes byla Orly na své druhé výstavě v Bruselu a hned se dostavil i první úspěch! Orly dostala VN1 a BOB-baby. Moc gratulujeme. Jano díky!
 
14.6.2008
Dnes se konala v Dole u Blatné klubová výstava. Počasí bylo vcelku fajn, mohlo byt totiž i hůř. Klubovku posuzovala finská rozhdočí Leila Kärkäs. Leila byla dost přísná, ale přesto jsme moc spokojeni s výsledky. Ve třídě štěňat byli přihlášeni Bororo a Buburu, ale bohužel ani jeden nakonec nepřijel. Dále zde byl přihlášený Maty, který dostal moc pěkný posudek se známkou VN1, BOS baby. Bujumbura v obrovské konkurenci 7 fen ve třídě štěňat získala VN2. Ve třídě otevřené byl přihlášen Apoge, který také nepřijel. Naše Abanda také nedorazila ač byla přihlášená, protože zrovna hárala. Abilisi vyhrála třídu otevřenou a dostala tak prvního CACe. Ale jak se říká to nejlepší nakonec - náš BIS/BISS & Multi CH Greasy Gui Ananty získal V1, BOB, BISS. Greasy tento titul získal již po třetí v řadě za jeho výstavní kariéru. Takový úspěch nikdo z nás neočekával.
 
7.6.2008
Dnes jsme se zúčastnili německé výstavy v Schöningenu. Abanda bohužel chyběla, protože hára. Místo Abandy jsme se sebou vzali Bujumburu, ačkoliv nebyla přihlášená. Buju se zde potkala se svým tatínkem Kwame a to bylo radosti :) Greasy dostal VDH, Klub-CAC. Greasy je první basenji v České Republice, který splnil titul Klubového šampiona Německa!
 
25.5.2008
Apoge na MVP v Litoměřicích dostal od slovenského rozhodčího res. CAC a máma Abanda také res. CAC, res. CACIB. Největší radost nám udělala Bujumbura. Stála a chodila jako hodinky a to jí je 5 měsíců. Buju se umístila na prvním místě ze 4 štěňátek. Maty také obsadil první místo, ale to nebylo moc těžké, ve třídě byl sám :)
 
26.4.2008
Apoge se zúčastnil jakožto jediný zástupce plemene basenji krajské výstavy v Mladé Boleslavi. Apoušek dostal titul Krajský vítěz a v odpoledních soutěžích se umístil na 4. místě V. FCI skupiny.
 
12.4.2008
Orly se zúčastnila své první výstavy v životě. Ve třídě štěňat získala VN2.
 
23.3.2008
Apoge dnes na mezinárodní výstavě v Praze získal CAC, CACIB, BOB. Moc gratulujeme!
 
16.3.2008
Všechna štěňátka jsou u svých nových páníčků.
 
12.3.2008
Bakwele našla nový domov a během nastávajícího víkendu se přestěhuje.
 
10.3.2008
Bakwele stále hledá své nové paníčky.
Dnes odpoledne jsme dostali fanconiho výsledky! Naše Bujumbura, Bwindi a Buburu jsou pravděpodobně čistí a Bororo, Bakwele a Anisette jsou pravděpodobně přenašeči.
 
19.2.2008
Bakwele stále hledá své nové paníčky.
Naše psí smečka se pomalu rozrůstá - s maminkou Abandou zůstává bydlet Bujumbura z našeho "B" vrhu. Dále se naše chovatelská základna rozšířila o dva nové importy, které máme ve spolumajitelství - finský pejsek Sternhimmels Jamais Vu, "Maty" který už bydlí v Liberci u Pohlreichů, ch. st. Salasirian a německou fenku Mutabaruga´s Israelites at Tami´s TamTamy,"Orly" která bude bydlet u Jany Šikulové, ch. st. Tami´s TamTamy.
 
19.2.2008
Dnes odpoledne našeho času dorazila zásilka krevních vzorků našich "B" štěňátek + Anisette na americkou universitu. Výsledky na fanconiho syndrom se dozvíme během několika příštích týdnů.
 
11.1.2008
Hurá máme prvního odchovaného šampiona - Apoge Zebu Asthenia dnes splnil podmínky pro získání titulu Český šampion. Gratulujeme!